X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Nantoi: Noul drapel al Transnistriei face parte din politica Moscovei

17 oct. 2013,, 16:23   Societate
5557 10
Foto: timpul.md
Introducerea în Transnistria a ”drapelului unității populare a Transnistriei”, care copiază steagul Rusiei, este un pas firesc al politicii acestei regiuni, consideră politologul Vitali Andrievschi. ”Anterior ei au organizat un referendum îndreptat spre apropierea de Rusia și asta se încadrează în programul general de acțiuni. Baza legislativă la ei, de asemenea, este coordonată cu partea rusă”, a menționat Andrievschi.

În opinia analistului, această inițiativă are legătură și cu problemele complicate de ordin social-economic, cu care se confruntă în prezent regiunea transnistreană. ”Dacă nu poți da pîine, atunci trebuie să oferi distracții. Simbolica, drapelul – toate acestea sînt distracții. Se va spune că a fost făcut încă un pas, că în curînd Rusia va recunoaște Transnistria, pentru a da oamenilor o speranță, din moment ce nu pot fi majorate salariile, nu pot fi create locuri noi de muncă etc.”, a menționat Andrievschi.

În opinia analistului Oazu Nantoi, acest proiect de lege face parte din politica Rusiei de anexare a regiunii.

”Nu cunosc o asemenea noțiune politică și juridică ca Transnistria. Există un regim anticonstituțional în regiunea de est a Republicii Moldova. Acest regim este condus de cîteva marionete care primesc indicații de la Moscova și imită din răsputeri așa-zisa ”activitate de stat”, care este legată de politica Rusiei de anexare a acestei regiuni. În această politică este aplicat un spectru larg de mijloace – de la prezența ilegală a trupelor rusești pe teritoriul R.Moldova, pînă la asemenea gesturi simbolice ca instalarea pietrei de temelie a unui viitor edificiu de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin sau inventarea unor simboluri care seamănă cu drapelul rus”, a subliniat Nantoi.

În Transnistria a fost elaborat proiectul de lege privind drapelul unității populare a Transnistriei. Noul simbol repetă culorile drapelului Rusiei și urmează să devină simbolul ”multinaționalului popor transnistrean”, precum și cel al ”consolidării poporului republicii moldovenești nistrene în numele integrării cu Federația Rusă”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?