Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Petru Guțul: Consumatorii din Moldova sînt neprotejați (VIDEO)

16 oct. 2013,, 15:06   Societate
6402 1
Foto: noi.md
În prezent, consumatorii din Republica Moldova sînt neprotejați, deoarece Legea privind protecția drepturilor consumatorilor nu are putere juridică. De această părere sînt reprezentanții Asociației pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor. Potrivit președintelui asociației, Petru Guțul, multiplele adresări către autorități rămîn fără răspuns, iar deciziile instanțelor de judecată nu sînt executate. ”Oamenii se adresează la noi după ajutor, dar cum îi putem ajuta, dacă statul își asumă angajamente doar pe hîrtie? Despre ce fel de sistem de drept poate fi vorba în Moldova, dacă el este paralizat?”, a menționat Guțul.

Drept exemplu, Petru Guțul a adus cîteva plîngeri ale consumatorilor și materialele de judecată ale asociației. Potrivit lui Guțul, adresările consumatorilor afectați de produse necalitative la Agenția Națională pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor, de asemenea, rămîn fără răspuns. ”Examinarea dosarelor la CEDO în unele cazuri se tergiversează, iar în alte cazuri au un caracter negativ. De asemenea, traducerea materialelor costă peste 1000 de euro”, a spus Guțul.

Potrivit președintelui Asociației pentru Protecția Drepturilor Consumatorilor, autoritățile manifestă iresponsabilitate față de lege, iar mult decizii ale guvernului sînt ilegale. O dovadă în acest sens, în opinia lui Guțul, este decizia privind privatizarea sanatoriilor de stat. ”Dacă aceasta se va produce, este puțin probabil că persoanele în etate se vor putea trata acolo. Statul nu va mai achita foile de odihnă pensionarilor și invalizilor și noi nu îi vom putea ajuta cu nimic. Ceea ce face astăzi guvernul este o crimă împotriva societății”, a conchis Guțul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?