Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Liderul de la Tiraspol şi-a exprimat îngrijorarea privind acţiunile Chişinăului

16 oct. 2013,, 11:35   Societate
2146 0
Foto: gospmr.ru
"Lipsa de transparenţă, de coordonare, caracterul unilateral al acţiunilor guvernării de la Chişinău duc la acutizarea divergenţelor deja existente în relaţiile cu Transnistria". Aceasta este opinia exprimată de către preşedintele autoproclamatei rmn, Evgheni Şevciuk, la întrunirea recentă de la Tiraspol cu directorul general al Directoratului pentru Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene, Stefano Manservisi.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face referire la pagina oficială a liderului de la Tiraspol, Şevciuk este deosebit de îngrijorat de "noile iniţiative migraţionale ale Chişinăului şi interdicţiile faţă de transnistreni".

"Orice acţiuni în sfera migraţională, politica de comerţ a R.Moldova afectează starea relaţiilor moldo-transnistrene. Efectul negativ asupra economiei transnistrene poate deveni cauza creşterii tensiunii şi poate duce la consecinţe nedorite pentru procesul de negociere", a declarat acesta.

Şevciuk şi-a exprimat speranţa că "eforturile UE privind clarificarea situaţiei şi diminuarea complicaţiilor vor facilita accelerarea interacţiunii la frontiera moldo-transnistreană, care acum există din ambele părţi".

Serviciul de presă al liderului de la Tiraspol nu a făcut publică opinia oaspetelui european.

Manservisi se află cu vizită în Moldova cu scopul de a evalua nivelul de îndeplinire a condiţiilor privind liberalizarea regimului de vize cu UE, pentru cetăţenii moldoveni. În cadrul vizitei acesta s-a familiarizat cu noul mecanism de evidenţă a fluxurilor migraţionale la oficiile teritoriale, a inspectat crearea oficiilor teritoriale ale Biroului pentru Migraţie şi Azil de la graniţa administrativă cu Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?