X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Referendumul de demitere a lui Chirtoacă are șanse de izbîndă – declarație

12 oct. 2013,, 09:00   Politică
4168 2
Foto: timpul.md
Propunerea consilierilor comuniști din cadrul Consiliului Municipal Chișinău privind organizarea unui referendum de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă are toate șansele să fie susținută de către majoritatea edililor municipali. Declarația a fost făcută pentru NOI.md de către consilierul neafiliat, Teo Cîrnaț.

Teo Cîrnaț nu exclude anumite surprize din partea colegilor de breaslă la următoarea ședință a CMC. ”Nu-i exclus că liberal democrații vor vota această inițiativă pentru ca să se răzbune pe acțiunile pe care le-a făcut Mihai Ghimpu în raport cu Vlad Filat. De asemenea, această propunere ar putea fi susținută și de către cei doi consilieri neafiliați care au fost excluși din rîndurile Partidului Liberal fiind discreditați. Atît Mihai Ghimpu, cît și Dorin Chirtoacă s-au purtat urît cu ei, i-au exclus din partid fără să dialogheze”, a menționat edilul.

Cu toate astea, consilierul neafiliat se arată optimist. ”Acest referendum de fapt este o mișcare politică și va destabiliza situația în Chișinău. Mai este un an și jumătate pînă expiră mandatul lui Dorin Chirtoacă, cred că ar fi mai bine să soluționăm problemele capitalei cu banii cheltuiți pe referendum. Sper că la următoarea ședință colegii își vor da seama de acest lucru, iar pentru Dorin Chirtoacă va fi o lecție ca pe viitor să nu mai facă coaliție de moment cu comuniștii pentru a vota anumite proiecte de decizie punînd sub lovitură coaliția democratică”, a precizat Teo Cîrnaț.

Amintim că joi, 10 octombrie, fracțiunea PCRM din cadrul CMC a propus organizarea unui referendum de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Conform legislației în vigoare, în caz că se va decide prin vot secret organizarea referendumului, acesta va fi declarat valid doar în cazul în care pentru demitere vor vota nu mai puțin de 188 de mii de locuitori ai capitalei, atît cît au votat la alegerile locale din 2011.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?