Transnistria stiri: 1446
Preşedintele stiri: 4071

Referendumul de demitere a lui Chirtoacă, pe ordinea de zi a CMC

10 oct. 2013,, 15:28   Societate
3782 0
Foto: inprofunzime.md
La propunerea comuniștilor, un proiect de decizie privind organizarea unui referendum de demitere a primarului capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost inclus astăzi suplementar pe ordinea de zi a ședinței Consiliului municipal Chișinău. Primarul califică aceste acțiuni drept un circ de prost gust, transmite NOI.md.

”Cît privește colectarea de semnături în stradă este o campanie politică. În cazul consiliului, cei care inițiază asemenea lucruri trebuie să fie foarte atenți. Dacă ar fi argumente cu adevărat, da, ei ar avea de cîștigat de pe urma inițiativei și cu atît mai mult de pe urma unui vot. Dacă nu au argumente, atunci riscă să se discrediteze. De aceea, riscul este de partea lor, și nu a noastră. Ei trebuie să fie foarte atenți cum speculează cu anumite lucruri care pot duce la o distanțare chiar față de propriul electorat. Oamenii doar observă că este un circ de prost gust, că deja se merge spre degradare și spre absurd. Nu știu dacă locuitorii Chișinăului ar accepta o abordare dilatantă din partea partidelor politice în cauză. Oamenii văd și vor judeca”, a declarat Dorin Chirtoacă în fața jurnaliștilor.

Propunerea PCRM a fost susținută de către consilierii socialiști. Pentru a intra în vigoare, aceasta trebuie să fie susținută de cel puțin 34 de consilieri. Amintim că în dimineața acestei zile mai mulți simpatizanți și membri ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au protestat dimineață, solicitînd CMC-ului să includă pe ordinea de zi chestiunea privind organizarea referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?