Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Conflictele din coaliție au fost aplanate?

9 oct. 2013,, 16:12   Politică
3384 1
Foto: point.md
În ultima perioadă între membrii Coaliției de Guvernare Pro-Europeană au apărut unele neînțelegeri din cauza concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, însă acum se pare că acestea au fost soluționate. Un fapt doveditor în acest sens este și declarația făcută pentru NOI.md de către liberal-reformatorul Ion Hadârcă.

Deși ieri a anunțat că reformatorii vor contesta în altă instanță hotărîrea privind concesionarea aeroportului, se creează impresia că după ședința consiliului coaliţiei de guvernare, care avut loc în seara zilei de ieri, situația s-a schimbat.

Contactat astăzi de NOI.md, Ion Hadârcă a spus că, deocamdată, această situație se analizează, iar insistența de ieri a fost o reacție promptă la sistarea de către Curtea Constituțională a procesului de verificare a constituționalității hotărîrii privind concesionarea aeroportului, contestată de liberali.

“În prezent analizăm situația. Sîntem la etapa de discuție”, a spus deputatul. Întrebat dacă această situație a fost discutată aseară în cadrul ședinței consiliului, Hadârcă a răspuns afirmativ și că pe viitor vor pleda ”pentru consens în coaliție”.

Întrebat din ce cauză a survenit acest conflict, liderul liberal-reformator a spus că din lipsă de comunicare, precizînd că nu știe dacă asemenea situații se vor repeta.

Menționăm că în cadrul unei emisiuni, membrii coaliției au recunoscut că au apărut unele probleme de comunicare, iar mărul discordiei este reaprobarea concesionarii aeroportului Chișinău de către guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?