X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Chirtoacă a obținut marginalizarea lui Ghimpu

9 oct. 2013,, 04:06   Politică
10996 2
Foto: actualitati.md
Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, va ocupa funcția de președinte a formațiunii în viitorul apropiat. Declarația a fost făcută de deputatul fracțiunii liberalilor, Valeriu Munteanu, într-o emisiune on-line.

Potrivit deputatului, "este mai mult decît evident că Dorin Chirtoacă va fi președintele Partidului Liberal, într-un viitor apropiat".

"Acest lucru trebuie să se întîmple în mod natural, atunci cînd partidul, societatea, situația din Republica Moldova va dicta acest lucru. Partidul nu trebuie să se singularizeze. În politică sunt, de obicei valuri, un val, după aia alt val. În situația în care deciziile pe care le ia partidul nu sunt conforme cu așteptările dintr-un val anumit, atunci poți să pierzi sau să cîștige altcineva", a precizat Munteanu, într-o emisiune a portalului Unimedia.

Președintele Partidului Liberal este Mihai Ghimpu, unchiul lui Dorin Chirtoacă. În alegerile parlamentare din 2009 și 2010, Chirtoacă a fost cap de listă, dar a renunțat la mandatul de deputat.

În primăvara anului curent fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal s-a divizat în susținătorii lui Mihai Ghimpu și cei care pledează pentru preluarea conducerii partidului de Dorin Chirtoacă. Mihai Ghimpu a declarat atunci că el este președintele formațiunii, el este fondatorul și el decide politica acesteia.

Congresul general al Partidului Liberal va avea loc în luna mai 2014, atunci urmînd să fie realeasă conducerea formațiunii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?