X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Ministrul de externe al Bulgariei: Vrem să vedem Republica Moldova parte a Uniunii Europene

7 oct. 2013,, 17:45   Societate
3669 4
Foto: balkaneu.com
„Mesajul nostru către minoritatea națională bulgară este că Republica Moldova trebuie să devină parte a Uniunii Europene. Astfel, bulgarii de aici vor fi mai aproape de noi”. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Republicii Bulgaria, Kristian Vigenin, în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul R.Moldova, Iurie Leancă. Șeful diplomației bulgare a menționat că țara sa va susține Republica Moldova în realizarea agendei europene.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre agenda europeană și cooperarea economică bilaterală.

Șeful executivului de la Chișinău a salutat vizita ministrului bulgar, menționînd că aceasta este un semnal de solidaritate a Bulgariei faţă de parcursul european al Republicii Moldova, mai ales în contextul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, unde urmează să fie parafat Acordul de asociere și Acordul de liber schimb cu Uniunea Europeană.

Referindu-se la întărirea relațiilor economice bilaterale, Leancă și-a exprimat dorința ca în țara noastră să vină mai mulți investitori străini și a cerut guvernului bulgar să contribuie la modernizarea universității din Tărăclia, unde se află cea mai mare comunitate de bulgari.

În prezent, cele două țări negociază acorduri bilaterale în domeniile transportului internaţional de mărfuri, protecţiei proprietăţii industriale, migraţiei, finanţelor, audiovizualului şi culturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?