X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Sub ce slogan va deține Ungaria președinția UE

19 iun. 10:46   Externe
4283 0

Ungaria, care va deține președinția Consiliului Uniunii Europene începînd cu 1 iulie 2024, a ales ca slogan pentru mandatul său "Make Europe Great Again", MEGA (Să facem Europa măreață din nou).

Donald Trump a folosit o frază similară în campania electorală din 2016: Make America Great Again, MAGA.

Ministrul ungar al afacerilor europene, Janos Boka, a declarat că sloganul Budapestei simbolizează o "președinție activă" și arată că se așteaptă ca membrii UE să rămînă uniți pentru a fi mai puternici.

"Este vorba despre o președinție activă. Sugerează că împreună ar trebui să fim mai puternici decît separat, dar ar trebui, de asemenea, să ni se permită să fim noi înșine. Reflectă, de asemenea, ideea că Europa poate deveni un actor global independent în lumea noastră în schimbare", a declarat ministrul ungar al afacerilor europene, János Boka.

În același timp, Boka a respins paralela cu sloganul lui Trump. "Nu am cunoștință ca Donald Trump să fi dorit vreodată să facă Europa măreață din nou", a spus el.


Logo-ul președinției ungare va fi un cub Rubik, pe care Boka l-a descris ca fiind o reflectare a geniului maghiar.

Ministrul a declarat că Ungaria își va folosi președinția pentru a prezenta o nouă politică agricolă competitivă și va încerca să protejeze mai bine frontierele externe prin controlul cauzelor profunde ale migrației și prin îmbunătățirea eficienței politicilor de expulzare.

În același timp, eforturile active de extindere a UE vor continua, așteptîndu-se ca pași importanți să fie făcuți în ceea ce privește Moldova, Georgia și Ucraina.

Dreptul de a prezida Consiliul UE timp de șase luni este exercitat prin rotație între țările Uniunii. Belgia a preluat președinția Consiliului la începutul anului 2024. Ungaria va prelua președinția la începutul lunii iulie.

11
1
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?