Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Președintele PCRM consideră că "istoria de succes" a devenit o adevărată catastrofă pentru Moldova

4 oct. 2013,, 15:49   Societate
2419 5
Foto : grenada.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, consideră că "istoria de succes" a devenit pentru Moldova "o adevărată catastrofă". Potrivit Agenţiei "Infotag", cu referire la site-ul PCRM, Voronin a făcut această declaraţie în cadrul întrevederii cu Comisarul european pentru Extindere şi Politica de Vecinătate, Štefan Füle, care întrerpinde o vizită de două zile la Chişinău.

Liderul comuniştilor a declarat că "în Moldova domină un regim oligarhic, hoţesc şi antidemocratic". În opinia sa, aceasta o confirmă "închiderea unicului canal de televiziune al opoziţiei, cu auditoriu de un milion de cetăţeni; prezenţa opoziţiei la postul public de televiziune în proporţie de 1% din volumul de emisie, şi atunci în ipostaze negative; corupţia în eşaloanele de vîrf ale puterii; divizarea între partide a sferelor de influenţă asupra judecătoriilor, procuraturii, businessului, mass-mediei; revizuirea permanentă a Codului Electoral; delapidarea proprietăţii publice de genul Banca de Economi şi Aeroportul Chişinău; ridicarea la rang de eroi a criminalilor nazişti; tăinuirea textului acordurilor de la Vilnius; stabilirea frontierei pe Nistru; închiderea şcolilor; creşterea vertiginoasă a infracţionalităţii".

"Dacă toate acestea ar fi avut loc în timpul guvernării PCRM, Moldova ar fi fost exclusă din Consiliul Europei. Şi ar fi fost o decizie obiectivă. Dar toate se întîmplă acum. Şi dumneavoastră consideraţi Moldova o "istorie de succes", deşi este o adevărată catastrofă", a subliniat Voronin. Potrivit liderului comunist, "PCRM este interesat de dialogul cu reprezentanţii UE" întrucît "anume Partidul Comuniştilor va veni la guvernare în viitorul apropiat".

"Noi considerăm că dreptul de alegeri mai trebuie obţinut. Ştim că actuala putere se pregăteşte să modifice Codul Electoral, orientându-l spre noi represiuni împotriva partidului nostru. Anume din acest considerent ne adresăm majorităţii cetăţenilor cu apelul de a realize la Chişinău ceea ce s-a produs în Cehoslovacia în decembrie 1989", a declarat Voronin.

Liderul PCRM a explicat esenţa "revoluţiei de catifea", remarcînd că PCRM a adoptat un plan de acţiuni privind "determinarea autorităţilor să-şi recunoască înfrîngerea, demiterea Guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare libere şi democratice".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?