Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Economist: Mărimea ajutorului social pentru sezonul rece este o batjocură

3 oct. 2013,, 14:25   Societate
3820 5
Foto: noi.md
Ajutoarele sociale acordate pentru sezonul rece au fost majorate cu 50 de lei și vor constitui 250 de lei lunar. Decizia respectivă a fost aprobată de Guvern.

Ajutorul social este acordat pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie și martie (în total, 1250 de lei). Totodată, de ajutorul social respectiv nu pot beneficia familiile care dețin televizor color, frigider, mașină de spălat sau calculator, chiar dacă veniturile acestora sînt mici.

În opinia expertului economic, Elena Gorelova, compensația oferită de Guvern pentru perioada rece a anului nu joacă un rol esențial. ”În cazul în care tarifele la energia termică nu vor fi majorate, acest adaos este unul foarte mic la suma compensației la căldură. Pentru orășeni această sumă nu acoperă nici jumătate din cheltuielile pentru energia termică. Însă în cazul în care la iarnă tarifele vor crește, ponderea compensației va scădea și pentru oameni asta va fi pur și simplu o batjocoră”, a menționat Elena Gorelova.

Potrivit datelor ”Infocom”, în sezonul trecut de încălzire deținătorii unui apartament cu o odaie achitau pentru energia termică circa 1000 de lei, cu două odăi – circa 1500 de lei, cu trei odăi – 2000 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?