Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Primarul nu-mi este duşman, ci oponent - consilier comunist

2 oct. 2013,, 15:23   Societate
2209 0
Foto: moldovenii.md
Consilierul municipal al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM), Victor Gurău, îl consideră pe primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, opnentul său, dar nu un duşman personal. Declarația a fost făcută în cadrul unei întîlniri cu reprezentanţii ONG-urilor şi a locuitorilor din Chişinău.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Gurău este de părerea că, ar fi corect, dacă Chirtoacă "şi-ar da demisia".

"Pentru demiterea lui este nevoie de 34 de voturi ale consilierilor din 51, dar nu un joc de colectare a semnăturilor", a spus el, exprimîndu-şi speranţa că "pînă la anul nou voturile necesare vor fi găsite".

Gurău s-a arătat indignat de faptul că Chirtoacă vinde grădiniţele de copii din capitală.

"Pe data de 17 septembrie 2012, cînd şedinţa Consiliului Municipal s-a desfăşurat noaptea, viceprimarul, Nistor Grozavu, a semnat un document cu privire la permisiunea privatizării a cinci grădiniţe de copii. Imediat după acea şedinţă, s-a propus ca decizia consilierilor şi a viceprimarului să fie anulată. Plîngerea a fost înaintată în mai multe instanţe, dar singurul răspuns l-am primit de la Centrul Naţional Anticorupţie, care a şi început să investigheze problema", a spus Gurău.

Potrivit consilierului, şeful Direcției Educaţie, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, de asemenea, consideră că privatizarea grădiniţelor contravine legislaţiei cu privire la educaţie, însă opinia ei este ignorată. Chiar şi şeful Cancelariei de Stat, Sergiu Palihovici, "a refuzat să verifice legalitatea acestor privatizări".

Consilierul comunist a subliniat că "în Consiliul Municipal Chişinău domină fărădelegea şi haosul".



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?