X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Deputaţii PCRM şi-au suspendat participarea la grupul de lucru al parlamentului pentru reglementarea transnistreană

26 sep. 2013,, 15:40   Societate
2476 3
Foto: newsmoldova.md
Deputaţii din Partidul Comuniştilor (PCRM) şi-au suspendat participarea la grupul de lucru al parlamentului pentru reglementarea transnistreană. Potrivit agenţiei "Infotag" anunţul a fost făcut de către legislatorul Vasile Şova, ex-ministru pentru reintegrare.

"Noi cerem ca ministrul afacerilor externe şi integrării europene să prezinte parlamentului întreaga informaţie privind intenţia guvernului de a înfiinţa posturi migraţionale la hotarul administrativ cu Transnistria. Noi am discutat despre această chestiune în şedinţele grupului de lucru şi aproape că am identificat o soluţie de compromis: fără înfiinţarea acestor posturi. Dar am aflat că guvernul a prezentat o altă propunere parlamentului", a spus Şova.

Legislatorul s-a arătat nedumerit în legătură cu aceasta, apreciind că "este de neînţeles dacă guvernul se subordonează parlamentului sau viceversa – face ceea ce doreşte".

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, i-a rugat pe comunişti să nu se retragă din grupul de lucru în condiţiile în care "în acesta a fost organizată o activitate constructivă".

"Noi discutăm în comisie nu doar despre problema cu posturile migraţionale, dar şi despre alte chestiuni. Sînt convins că participarea comuniştilor la dezbateri va contribui la elaborarea propunerilor şi aprobarea acestora în şedinţele plenare ale parlamentului fără dezbateri în plus", a opinat Ghileţchi.

Parlamentara PCRM, Oxana Domenti, a precizat că "comuniştii nu se retrag din grupul de lucru, ci îşi suspendă participarea la acesta pînă va exista certitudine în privinţa posturilor migraţionale".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?