X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

32 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl

26 apr. 2018,, 07:31   Societate
8257 0

Astăzi se împlinesc 32 de ani de la producerea accidentului nuclear de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, un dezastru care a luat viețile oamenilor, în acest context ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, împreună cu Secretarul General de Stat, Simion Carp au participat la o întîlnire de suflet cu veteranii MAI, participanți la lichidarea consecințelor acestei catastrofe, nu doar a Republicii Moldova, dar a întregii omeniri, relatează Noi.md.

Evenimentul a început cu prezentarea unui material video cu secvențe care reflectă momentele producerii avariei și acțiunile participanților care au intervenit la lichidarea ei.

În semn de recunoștință, pentru bărbăția și responsabilitatea manifestată la lichidarea consecințelor avariei, participanții au fost menționați cu distincția Crucea “Pentru merit” de clasa I și II și premii bănești.

Vice-președintele Asociației Obștești Uniunea Cernobîl din Moldova, Andrei Vicolaș, a spus în cadrul evenimentului despre importanța acțiunilor menite să aducă mulțumire și sprijin persoanelor care au participat la lichidarea consecințelor, menționînd despre plăcerea revederii pe care o simt acești oameni, care au trăit aceeași tragedie.

Menționăm că accidentul nuclear de la centrala atomoelectrică din Cernobîl s-a produs în noaptea spre 26 aprilie 1986, ora 01:23, iar în prezent, Ministerul Afacerilor Interne are 37 de veterani care au participat la lichidarea consecințelor lui. În memoria celor care și-au pierdut viața și în semn de respect pentru toți participanții, în muzeul MAI a fost amenajat un spațiu ce reflectă acel eveniment tragic al omenirii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?