Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4030

Elena Băsescu către comisarul Günther Oettinger: Gazoductul Iaşi - Ungheni este o „mascaradă" regizată de Victor Ponta

23 sep. 2013,, 16:35   Societate
4957 4
Foto: caleaeuropeana.ro
Europarlamentarul Elena Băsescu i-a trimis astăzi o scrisoare comisarului european pentru energie, Günther Oettinger, prin care îl înștiințează că gazoductul Iaşi - Ungheni este o „mascarada" regizată de premierul României, Victor Ponta. Mesajul Elenei Băsescu a fost scris în condițiile în care lucrările la gazoduct nu au început pînă acum, transmite NOI.md.

”Stimate domnule Comisar Günther Oettinger, în data de 27 august 2013, aţi fost victima unei înşelătorii puse la cale de Premierul României, domnul Victor Ponta. În realitate însă, acest proiect nu este pus în aplicare, fiind doar o încercare a domnului Ponta de a simula, pe de o parte, o relaţie pozitivă şi constructivă cu Comisia Europeană, iar pe de altă parte, sprijinul pentru apropierea R. Moldova de dezideratul integrării în UE”, scrie Elena Băsescu.

Drept argument, europarlamentarul a subliniat că ”șantierul de lîngă Ungheni a fost prezentat ca avînd toate conductele, utilajele şi materialele de construcţie necesare demarării proiectului. În realitate însă, acestea fuseseră folosite cu o zi înainte la Rediu (jud. Iaşi), pentru inaugurarea şantierului din zona românească. Au fost apoi transportate peste noapte în R. Moldova. În acest moment, acestea nu se regăsesc în niciuna dintre cele două zone unde ar trebui să se lucreze. Practic, ceea ce aţi văzut dumneavoastră a fost parte a unei recuzite politice în cadrul unui show puternic mediatizat”, a adăugat Elena Băsescu.

Pe 27 august, la Ungheni au fost lansate lucrările de construcție a gazoductului Iași-Ungheni. Ceremonia oficială a fost onorată de prezența prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a omologului său român Victor Ponta şi a comisarul european pentru energie, Guenther Oettinger
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?