X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va apărea un serviciu mobil de urgențe – declarație (VIDEO)

20 sep. 2013,, 16:00   Societate
3116 0
Foto: noi.md
Printre proiectele de interes strategic atît pentru Republica Moldova, cît și pentru România este cel cu privire la îmbunătățirea serviciilor mobile de urgență, reanimare și descarcerare (SMURD), termenul de finalizare al căruia fiind sfîrșitul acestui an. Declarația a fost făcută astăzi de Daniela Popescu, reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, notează NOI.md.

La ședința de prezentare a raportului privind implementarea proiectelor din cadrul programului Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, care s-a desfășurat la Chișinău, demnitarul român a menționat că proiectul în cauză are o valoare de 6,6 milioane de euro, dintre care 90 la sută reprezintă fonduri asigurate din program. „Proiectul își propune o nouă abordare transfrontalieră privind îmbunătățirea capacității tehnice și de răspuns al autorităților din R.Moldova în situațiile de urgență apărute în zonele de frontieră», a precizat Daniela Popescu.

În cadrul acestui proiect, vor fi achiziționate de partea moldovenească 4 mașini de intervenție de tip ambulanță și descarcerare, un vehicul de evacuare a populației în caz de dezastru, va fi creat un laborator mobil pentru investigația substanțelor chimice și radioactive.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?