X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Președintele APCE: Semnarea acordului de asociere este o dovadă de încredere față de Moldova din partea UE

19 sep. 2013,, 12:10   Politică
2192 0
Foto: parlament.md
Cooperarea dintre Moldova și Consiliul Europei, soluționarea diferendului transnistrean sau importanța semnării acordului de asociere au unele dintre temele discutate în cadrul întrevederii dintre Igor Corman, președintele Parlamentului Republicii Moldova, și Jean-Claude Mignon, președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, notează NOI.md.

”Comisia Europeană şi Adunarea Parlamentară susţin întru totul demersul European al Moldovei. Acordul de asociere este unul profitabil atît pentru țara voastră, cît şi pentru UE, la fel, pentru toate ţările din regiune. Noi sperăm că va fi găsită o soluţie foarte rapidă în privinţa liberalizării regimului de vize. Semnarea acestui acord e rîvnită demult de Moldova şi ar putea constitui o probă a încrederii pe care o acordă UE ţării voastre”, a spus Mignon.

În ceea ce privește conflictul transnistrean, președintele APCE a evidențiat susținerea acordată Chișinăului vizavi de acest diferend. „Pentru noi, Republica Moldova e un stat suveran, indivizibil, integru şi acea contribuţie pe care poate să o aducă CE la soluţionarea acestui conflict e un lucru foarte important”, a menționat oficialul.

La rîndul său, Igor Corman a constatat o evoluție în relațiile dintre cele două maluri ale Nistrului: ”Am ajuns la o abordare comună în privinţa consolidării măsurilor de încredere între cele două maluri ale Nistrului, astfel încît să creăm cît mai multe punţi”, a menționat spicherul.

Menționăm că, ultima dată, preşedintele APCE a vizitat Moldova în decembrie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?