Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Guvernul va plăti 5 mii de euro unei femei condamnate la detenție

17 sep. 2013,, 15:38   Societate
2790 0
Foto: 3rm.info
Guvernul R. Moldova este obligat de CEDO să plătească unei femei 5000 euro drept prejudiciu moral ca urmare a condamnării acesteia la detenție în perioada de sarcină. Potrivit Asociației ”Juriștii pentru Drepturile Omului”, Angela Danalachi a fost condamnată la închisoare acum 5 ani de către Judecătoria Cantemir pentru sustragere ilegală a unor sume de bani, transmite NOI.md.

Fiind inițial condamnată de către Curtea de Apel Cahul la o amendă în mărime de 12 mii de lei, cîteva luni mai tîrziu, executorul judecătoresc de la Oficiul de Executare Cantemir a solicitat Judecătoriei Cantemir să schimbe pedeapsa în una nonprivativă de libertate. Instanţa a acceptat imediat cererea, aplicîndu-i reclamantei o pedeapsă sub formă de detenţie pe o perioadă de 12 luni.

CEDO a constatat violarea articolului 5 din Convenție, notînd că la 12 martie 2009 Curtea de Apel a casat decizia din 20 februarie 2009 și a expediat cauza la rejudecare. Din acest moment reclamanta nu era subiectul unei detenții legale urmare a unei condamnări de către o instanță competentă, avînd în vedere că condamnarea inițială nu prevedea detenție. Curtea a acordat reclamantei suma de 5 mii euro cu titlu de prejudiciu moral.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?