Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ziua Vinului va fi sărbătorită din nou în Piața Marii Adunări Naționale

16 sep. 2013,, 16:25   Societate
3831 1
Foto: timpul.md
În acest an, Ziua Națională a Vinului se va desfășura în perioada 5-6 octombrie. ”De această dată, rolul ministerului agriculturi va fi unul secundar în organizarea sărbătorii, contribuția cea mai mare aparținînd sectorului de profil”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă ministrul agriculturii, Vasile Bumacov, notează NOI.md.

Potrivit lui Bumacov, sloganul sărbătorii din acest an va fi „Respect pentru tradiție, curaj în inovație!”. ”La festival vor participa 25 de jurnaliști și bloggeri din țările unde este exportat vinul moldovenesc. Vor fi foarte mulți oaspeți din străinătate, ne vom strădui să promovăm consumul moderat de vin și cultura vinului. Duminică voi fi și eu în piață, voi găti și vă voi demonstra cît de bine se potrivește vinul nostru roșu cu bucatele tradiționale moldovenești”, a mai spus ministrul agriculturii.

Diana Lazăr, manager pentru industria vinicolă USAID, a declarat pentru jurnaliști că „în acest an, vor fi jurnaliști din Marea Britanie, Polonia, Ucraina de la cele mai importante publicații din domeniu. Vor fi organizate degustări ghidate și va fi inițiat Drumul Vinului”.

Eugen Pîslaru, președintele comitetului organizatoric, vicepreședintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Vin din Moldova, a menționat că sărbătoarea se va organiza din nou în PMAN, și nu la Moldexpo. Pentru prima dată se va servi vin din pahare speciale de plastic dur, adaptate pentru degustare. „Pentru prima dată, companiile vinicole vor fi amplasate în Piața Marii Adunări Naționale după asociațiile cu indicații geografice: Centru, Nord, Ștefan Vodă și Valul Traian”, a mai precizat Pîslaru.

Viorel Garaz, directorul Ghildei Vinurilor din Moldova, a menționat că în acest an promovarea produselor noastre vinicole se va face și prin rețelele de socializare. Un element distinctiv al sărbătorii va fi și prezența în vestimentația vizitatorilor a unui însemn tradițional: ie, brîu, etc., gest care va fi răsplătit de companiile vinicole.

Pentru organizarea sărbătorii din acest an se vor cheltui circa 1 milion 200 de mii de lei, ca și anul trecut.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?