X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Societatea civilă critică intenția statului de a scumpi polițele de asigurare

14 sep. 2013,, 10:08   Societate
2509 0
Foto : pan.md
Sindicatele și patronatele critică intenția Guvernului de a majora prețul pentru polița de asigurare. Reprezentanții acestor instituții au declarat pentru NOI.md că vor insista ca Ministerului Sănătății să renunțe la această ridicare de preț, transmite NOI.md.

Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Oleg Budza a subliniat că decizia autorităților este deranjantă și pune multe semne de întrebare. ”Avem obiecții. Purtăm acum discuții pe marginea proiectului dat cu Ministerul Sănătății. Am făcut unele propuneri. Deocamdată n-am ajuns la un numitor comun, dar rămîne să mai discutăm”, a precizat Budza.

Nemulțumit de intenția Ministerului Sănătății se arată și președintele Confederației Naționale a Patronatelor din Moldova, Leonid Ciorescu. ”Va afecta agenții economici. Acest lucru nu este prevăzut în politica-bugetar fiscală pentru anul 2014-2016. Nu este normal de majorat în condițiile actuale nefavorabile de activitate. Statul ar trebui să amîne această decizie pînă cînd businessul își va reveni sau să micșoreze cel puțin anumite impozite pentru a face echilibrare”, a subliniat Ciorescu.

Scumpirea poliței de asigurare este prevăzută într-un proiect de lege elaborat de către Ministerul Sănătății care susține că astfel va spori calitatea serviciilor în domeniul sănătății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?