X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Socialiștii cer demisia lui Bumacov

12 sep. 2013,, 14:46   Politică
2940 2
Foto: noi.md
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova cere demisia ministrului agriculturii și industriei alimentare, Vasile Bumacov. Potrivit socialiștilor, acesta s-ar face vinovat de embargoul asupra vinurilor și divinurilor moldovenești impus de către Federaţia Rusă, transmite NOI.md.

”Anume ministrul Bumacov asigură controlul asupra calităţii producţiei vinicole şi reglementarea activităților în acest domeniu. Există toate temeiurile pentru a presupune că producţia pomilegumicolă poate avea aceeaşi soartă. Partidul Socialiştilor condamnă vehement activitatea ministrului agriculturii, Vasile Bumacov, în postul deţinut, cerînd demiterea lui neîntîrziată”, se arată într-o declarație a PSRM.

Socialiștii nu exclud interdicții totale și din partea altor țări. ”Avînd în vedere obligaţiile ţărilor-membre ale Uniunii Vamale, ne putem aştepta la interdicţii similare din partea Belarusului şi Kazahstanului. Sîntem de părere că actuala conducere a Ministerului Agriculturii este incapabilă de a identifica nişte căi eficiente de ieşire a ramurii dintr-o situaţie extrem de complicată”, se mai arată în declarație.

Totodată, PSRM insistă asupra convocării de urgenţă a unei şedinţe extraordinare a parlamentului pe marginea embargoului vinicol şi pomilegumicol şi însușirea ilegală a Băncii de Economii şi Aeroportului Internaţional Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?