Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ion Dron: Dacă PG nu se va autosesiza în cazul concesionării AIC, ea va demonstra că este angajată politic

12 sep. 2013,, 11:49   Societate
3090 2
Foto: hotnews.md
”Procuratura Generală trebuie, în virtutea obligațiunilor sale, să ne informeze, dacă există premise pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău”, a spus astăzi, în cadrul unei conferințe de presă Ion Dron, preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, notează NOI.md.

Ion Dron a menționat că a perfectat un demers, pe care l-a expediat pe adresa Procuraturii Generale. Scrisoarea conține un șir lung de întrebări vizavi de procedura de semnare a contractului de concesionare a AIC. El cere, între altele, să fie specificate denumirile ministerelor care au participat la tratative, și să se explice de ce acțiunile nu au fost transparente. „În acest demers am solicitat Procuraturii Generale să-și onoreze obligațiunile prevăzute de Constituție. Ea trebuie să ne dea semn că avem o instituție care nu creează confort pentru infractori. Trebuie să ne răspundă dacă există premise pentru rezilierea contractului de concesiune a AIC”, a mai spus Dron.

Președintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice a mai menționat că asemenea acțiuni din partea Republicii Moldova în ajunul summitului de la Vilnius ar fi un mare dezavantaj pentru țara noastră. „Acum, Procuratura Generală are șansa să demonstreze că reformele în justiție se fac nu doar pe hîrtie”, a adăugat Dron.

În cazul în care Procuratura Generală nu va reacționa la demersul înaintat de organizația pe care o reprezintă, această instituție va demonstra faptul că este una supusă politic. ”Se pare că două partide, PD și PLDM, au o înțelegere tacită privind înstrăinarea bunurilor statului. Procuratura Generală are reflexe cultivate de clasa politică. Ca și alte instituții de stat, ea este una partajată pe criterii politice. Dar e timpul să arate că are și reflexe profesioniste”, a subliniat Ion Dron.

Președintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice a chemat și alte ONG-uri să se solidarizeze cu mesajul din demersul lui.

Menționăm că recent, Guvernul Republicii Moldova a semnat un contract de transmitere în concesiune pentru 49 de ani a Aeroportului Internaţional Chişinău companiei ruse "Avia Invest". Deocamdată, această Hotărîre a fost suspendată de Curtea Constituțională, în baza sesizării deputaților din grupul liberal-reformator.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?