X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

CNP: Decizia Guvernului privind concesionarea activelor Aeroportului International Chișinău, ilegală (VIDEO)

4 sep. 2013,, 14:56   Societate
3112 0
Foto: newsmoldova.md
Decizia Guvernului privind concesionarea activelor Aeroportului International Chișinău este neconstituțională. Opinia aparține președintelui Consiliului Național de Participare, Sergiu Ostaf, și a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Președintele CNP a amintit că regulamentul privind desfășurarea concursului a fost aprobat pe 29 mai. Actualul Guvern a primit vot de încredere din partea Parlamentului pe 30 mai, fiind învestit a doua zi, pe 31 mai.

”În acest sens aducem la cunoștință hotărîrea din 18 mai a Curții Constituționale care vorbește despre imposibilitatea unui Guvern interimar de a aproba proiecte legislative. În opinia noastră există o problemă și Guvernul ar trebui s-o rezolve, pentru că această hotărîre este neconstituțională”, a precizat Sergiu Ostaf.

Prin decizia Executivului, terenul aferent şi activele ÎS ”Aeroportul Internațional Chișinău” vor fi date în concesiune pe o perioada de pîna la 49 de ani. Astfel, Guvernul își propune să dezvolte infrastructura aeroportuară și calitatea serviciilor prestate, să amplifice competitivitatea regională a aeroportului prin creșterea eficienței economice și generarea durabilă a veniturilor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?