X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Compania ”Sisteme Informaționale Integrate” a devenit cel mai mare deținător de acțiuni la ”Banca de Economii”

4 sep. 2013,, 12:16   Economie
6405 1
Foto: obzormd.com
Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a aprobat rezultatele emiterii închise suplimentare de acțiuni ale ”Băncii de Economii”, în rezultatul căreia cota statului s-a redus de la 56,13% pînă la 33,38%. Proprietarul celui mai mare pachet de acțiuni a devenit compania ”Sisteme Informaționale Integrate”, transmite NOI.md.

Potrivit vicepreședintelui CNPF, Iurie Filip, după analizarea tuturor materialelor legate de desfășurarea emiterii închise suplimentare în sumă de 80 mil. 249,7 mii lei, Consiliul de administrație al CNPF a constatat că toate procedurile au fost legale. Filip a subliniat că toți acționarii au avut acces la documentele respective și au avut posibilitatea de a achiziționa prin abonare închisă un număr de acțiuni proproțional cotei lor de participare în capitalul băncii.

Iurie Filip a confirmat că în urma emiterii închise suplimentare, la care statul a refuzat să participe, pachetul de acțiuni de blocaj a rămas în mîinile statului, care în caz de necesitate va putea bloca deciziile în cadrul adunării acționarilor. Potrivit lui Filip, acum ”Banca de Economii” are peste 2000 de acționari, cei mai mari fiind statul (33,38% din acțiuni) și persoana juridică, rezident al Republicii Moldova, compania ”Sisteme Informaționale Integrate” SRL (33,72%). Compania a obținut, anterior, permisiunea de la Banca Națională a Moldovei de a procura pachetul de acțiuni respectiv.

Iurie Filip a precizat că CNPF doar a confirmat legalitatea emiterii închise suplimentare a acțiunilor ”Băncii de Economii”, iar decizia statului de a nu participa la emitere și de a-și micșora cota, nu ține de competența CNPF, ci a structurilor guvernamentale care gestionează pachetul de acțiuni al statului la această bancă. ”Nu știm din ce motive statul a decis să nu participe la emiterea închisă suplimentară de acțiuni ale ”Băncii de Economii”. Nu ține de competența CNPF, însă există toate documentele care confirmă decizia respectivă”, a menționat Iurie Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?