Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

PUTIN: RUSIA ar putea susține o rezoluție ONU pentru un atac în SIRIA

4 sep. 2013,, 10:51   Externe
3537 0
Foto: liquida.it
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat Occidentul în legătură cu o acțiune unilaterală în Siria, dar nu exclude susținerea unei rezoluții ONU.

Putin a spus că orice acțiune militară fără aproibarea ONu ar fi „o agresiune”.

Președintele Barack Obama a cerut o acțiune punitivă asupra Siriei, ca răspuns la folosirea armelor chimice într-un atac ce a avut loc în 21 august.

Vladimir Putin a declarat că Rusia nu exclude posibilitatea de a susține o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU, care să autorizeze o acțiune în forță, dacă se dovedește „dincolo de orice îndoială” că guvernul sirian a foslosit arme chimice.

Rusia are nevoie de „o dovadă clară” că au fost utilizate arme chimice în Siria și o dată ce va avea asta, „Moscova este pregătită să acționeze decisiv”, a explicat Putin, citat de RIA Novosti.

În interviul acordat AP și canalului 1 al televiziunii ruse de stat, înaintea summitului G-20, prevăzut să se desfăşoare la 5-6 septembrie, la Sankt-Petersburg, Vladimir Putin a declarat că Rusia a furnizat deja unele componente ale sistemului de rachetă S-300 Siriei, dar că operaţiunea de livrare nu a fost finalizată.

Moscova va decide cu privire la continuarea livrării în funcţie de evoluţia situaţiei din teren, a mai spus preşedintele rus.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?