Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Rogozin la Chișinău. Vezi agenda vicepremierului rus la Chișinău

2 sep. 2013,, 12:25   Politică
4534 0
Foto: topwar.ru
Vizita de lucru a vicepremierului Rusiei, reprezentantului special al preşedintelui Federaţiei Ruse pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, în Moldova va dura 24 de ore. Avionul funcţionarului de rang înalt va ateriza, luni, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, la ora 16.00.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău, Dmitri Rogozin va fi primit de premierul moldovean Iurie Leancă. Ulterior, de la 17.20 pînă la 18.20, Rogozin va avea consultări cu vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr. Se preconizează că la ora 18.30, ei vor susţine o conferinţă de presă comună.

Aici, vizita lui Rogozin la Chişinău se va încheia şi oficialul va pleca la Tiraspol, unde, după toate probabilităţile, va participa la recepţia oficială dedicată aşa-zisei independenţe a rmn.

Dmitri Rogozin se va afla la Tiraspol şi în ziua următoare. El va participa la ceremonia de amplasare a pietrei de temelie a centrului mamei şi copilului din regiune şi va vizita universitatea din regiune.

Rogozin va decola din Chişinău în a doua jumătate a zilei. Rusia este donatorul principal al nerecunoscutei rmn. În perioada ianuarie - iunie, din bugetul Federaţiei Ruse, pentru Transnistria s-a alocat 435,8 mil. ruble ruseşti în calitate de ajutor umanitar. Plus la aceasta, a fost stabilit un buget pentru trei ani de zile pentru construcţia obiectelor sociale prin intermediul organizaţiei neguvernamentale "Iniţiativa Euroasiatică", care include 3,6 mld. ruble ($120 mil.). Primele 12 obiecte vor fi date în exploatare în toamna anului viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?