X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Aproape 20 de țări vin la Salonul Internațional de Carte de la Chișinău (VIDEO)

30 aug. 2013,, 14:40   Societate
4699 0
Foto: rian.ru
Biblioteca Națională a Moldovei va inaugura, mîine, 31 august, Salonul Internațional de Carte și Festivalul Național al Cărții și Lecturii. Cele două evenimente au ajuns la a XXII-a și, respectiv, a III-a ediție. Ambele se vor desfășura, în premieră, sub patronajul Primei Doamne, Margareta Timofti.

Directorul bibliotecii naționale, Alexei Rău, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că această ediție este cea mai bogată dintre toate, organizate pînă acum. ,,Salonul va cuprinde în program o expoziție-tîrg, unde vor fi prezente 300 de edituri din 18 țări. Va fi un vast program de acțiuni culturale, 150 de lansări de carte și ateliere de creație. Vom avea și o seară de creație cu artistul poporului, tenorul Mihai Munteanu”, a specificat Alexei Rău.

Vizitatorii salonului vor putea cumpăra cărți cu pînă la 40 % reducere, iar o editură din Moldova va oferi gratis monografii cu poeziile lui Dumitru Matcovschi, apărute postmortem. Organizatorii Salonului de Carte sînt Ministerul Culturii, Ministerul Educației, Ministerul Tineretului și Sportului, Institutul Cultural Român din Chișinău și mai multe uniuni din Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?