X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova va putea sărbători Crăciunul de două ori, oficial

29 aug. 2013,, 12:28   Societate
4306 0
Foto : hotnews.md
Ziua cînd se marchează Crăciunul pe stil nou, 25 decembrie, ar putea fi declarată oficial zi de sărbătoare în Republica Moldova. Prevederea se conține într-un proiect de lege inclus pe ordinea de zi a Guvernului, transmite NOI.md

Proiectul mai prevede ca, pe lîngă ziua de 7 ianuarie și a doua zi de Crăciun pe stil vechi, 8 ianuarie, să fie declarată zi de sărbătoare.

În același timp, sărbătoarea „Limba noastră”, care este marcată în fiecare an pe 31 august, va fi lăsată în redacția actuală. Asta fiindcă Constituția țării prevede că limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească.

De asemenea, proiectul prevede ca Imnul de Stat să fie intonat în mod obligatoriu la începutul programului săptămînal, în fiecare zi de luni, în școlile primare și gimnaziale.

Inițiativa a fost criticată de Consiliul Național de Participare, care este de părerea că această acțiune va crea impulsii din partea elevilor.

Anterior, Partidul Liberal a propus ca ziua de 25 de decembrie să fie sărbătoare naţională și zi liberă. Propunerea PL nu a fost însă susţinută de parlamentari – atît de PCRM, cît şi de deputaţii democraţi şi liberal-democraţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?