Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Procuror acuzat că a luat mită o motocicletă de lux

23 aug. 2013,, 15:52   Societate
4063 1
Foto: actualitati.md
Procurorului Grigore Dîntu i se încriminează că a luat drept mită o motocicletă de lux de aproximativ 10 mii de euro pentru a clasa un dosar penal. Acuzatul neagă învinuirile, scrie publika.md.

Pentru a nu se da în vileag, procurorul a apelat la un intermediar. "Sînt un personaj secundar în acest joc. Era necesară clasarea unui dosar, iar această motocicletă a fost recompensă. Mai întâi motocicleta a fost înmatriculată pe numele meu, după care, în aceeaşi zi, a fost trecută pe numele persoanei care a clasat dosarul penal. Mai exact, pe numele fiului său", a precizat martorul Serghei Gheorghiu.

Pe de altă parte, procurorul neagă că ar fi luat motocicletă ca și mită. "Am cumpărat această motocicletă, care, într-adevăr, este înregistrată pe numele fiului meu. Asta nu are nicio legătură cu cercetarea sau clasarea dosarului", a menționat Grigore Dîntu.

Dosarul a fost clasat la o zi după ce a avut loc tranzacţia ilegală. În prezent, Procuratura Generală verifică dacă procurorul şi-a depăşit atribuţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?