X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi lansat un proiect de ajutorare a persoanelor care suferă de diabet

16 aug. 2013,, 11:15   Societate
3321 1
Foto: glucometers.ru
În Moldova va fi lansat un proiect orientat spre susţinerea persoanelor care suferă de diabet. Despre aceasta a comunicat pentru Agenţia "Infotag", directorul Departamentului medicină specializată de ambulator şi reabilitare medicală din cadrul Centrului Sănătății Familiei "Galaxia", Luminiţa Suveică.

Potrivit ei, proiectul presupune informarea pacienţilor şi, de asemenea, asigurarea lor cu aparate de testare a nivelului de zahăr în sînge.

"Proiectul este preconizat pentru 2013-2015. În cadrul acestuia vrem să organizăm seminare pentru persoanele care suferă de diabet, multe dintre aceste persoane nici nu ştiu că trebuie să urmeze o dietă specială şi cum să-şi menţină nivelul normal al zahărului în sînge. Seminarele vor învăța aceste persoane să ducă un mod sănătos de viaţă", a spus Suveică.

Ea a menţionat că se planifică crearea unei şcoli pentru diabetici în fiecare instituţie medicală.

În Moldova sînt înregistrate 67,3 mii de persoane care suferă de diabet zaharat. 12,87 mii sînt dependente de insulină. De asemenea, în Moldova sînt 360 de copii diagnosticaţi cu această maladie. În stînga Nistrului, de această boală suferă 12,5 mii de persoane.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?