Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Experienţa lui Anatol Arapu în calitate de ministru al Finanţelor este ceva mai mult de un an de zile

15 aug. 2013,, 12:42   Economie
3513 0
Foto : dap.keravt.com
Anatol Arapu nu este un profesionist al sistemului Ministerului Finanţelor, iar desemnarea lui în funcţia de ministru este o decizie politică a PLDM, căruia i-a revenit în urma partajării acest minister. Declarația îi aparține fostului şef al unui departament al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Vladimir Sidorenco, și a fost făcută pentru Agenţia "Infotag".

În opinia lui, odată cu desemnarea noului ministru "totul va rămîne pe vechi, întrucît nimeni nu are nevoie de reorganizări revoluţionare".

"Nu ar trebui să considerăm că Arapu este un expert în funcţionarea Ministerului Finanţelor. Experienţa lui în această postură este de doar un an de zile. Faptul că în ultimii 13 ani a lucrat în calitate de director adjunct pe economie şi finanţe la Lukoil România nu înseamnă că deţine experienţă profesională în sfera bugetară. Ministerul Finanţelor are nevoie de un manager profesionist, nu de un manager politic", susține Sidorenco.

El a remarcat că în preajma alegerilor din 2014, este puţin probabil că Arapu va propune reducerea obligaţiilor statului, şi așa modeste.

"Respectiv, ca şi pînă acum, acoperirea unei părţi considerabile a deficitului bugetar, se va realiza din contul creditelor şi granturilor oferite de organizaţiile internaţionale".

Potrivit lui, cel mai probabil, Arapu va fi nevoit să amîne lupta împotriva fenomenelor financiare negative. Pentru că, în caz contrar, în coaliţia de guvernare "vor începe din nou disensiuni, războiul materialelor compromiţătoare şi al acuzaţiilor reciproce".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?