Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Procurorul general adjunct, Pîntea, neagă că a primit mită de peste 20 de mii de euro (VIDEO)

12 aug. 2013,, 15:35   Societate
4768 3
Foto: noi.md
Prim-adjunctul procurorului general, Andrei Pîntea, a declarat astăzi într-o conferință de presă că recentele acuzații mediatice care i se aduc, precum că l-ar fi ajutat pe șoferul său să scape de urmărire penală, sînt false, transmite NOI.md.

Andrei Pîntea consideră aceste atacuri mediatice drept tentativă de denigrare a imaginii și reputației sale profesionale. ”Vă asigur că declarațiile pe care Țigănaș le-ar fi făcut în privința mea și a șoferului sînt false, el personal fiind victima unor presiuni fără precedent și anume din partea reprezentanților unor instituții ale statului, dar și a grupării criminale ”Makena”. Și unii, și alții s-au arătat foarte deranjați de faptul că în prezent am la control un dosar ce demonstrează că ambele părți sînt cointeresate în existența crimei organizate în penitenciare, specializate în obținerea prin căi criminale a banilor de la rudele deținuților”, a precizat Pîntea.

Totodată, prim-adjunctul procurorului general a subliniat că, anterior, persoane publice au încercat să-l convingă să pună punct acestui dosar. ”Acum scopul lor este de a obține demiterea mea și preluarea cauzei din gestiunea procurorilor. Pe inculpatul Țigănaș l-au implicat în acest joc pe motiv că sîntem consăteni. Astfel, au încercat să găsească o banală legătură între noi. Procuratura Generală este obligată în fața legii să continue acest dosar, în ciuda tuturor presiunilor. Va veni timpul cînd vă voi demonstra cu lux de amănunte schema prin care unele instituții ale statului conlucrează cu structurile interlope. Dețin informații că ”prietenii” mei muncesc de zor pentru a inventa și alte acuzații în privința mea”, a specificat Pîntea.

Amintim că, acum cîteva zile, presa scria că șoferul lui Pîntea, Vitalie Donică, ar fi luat mită 20 de mii de euro pentru a-l scăpa de sub arest pe Ion Țigănaș, condamnat pentru dublu omor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?