Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Chirtoacă despre fosta AIE: Să-i fie țărîna ușoară (VIDEO)

8 aug. 2013,, 16:27   Politică
6704 8
Foto: jurnal.md
Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă, regretă distrugerea Alianței pentru Integrare Europeană, deși susține că multe dintre înțelegerile partidelor semnatare ale Acordului au fost doar pe hîrtie. Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Întrebat de jurnaliști cum apreciază crearea AIE, în contextul în care aceasta ar fi împlinit astăzi patru ani de la constituire, edilul nu a stat prea mult pe gînduri, afirmînd: ”Prostie. Să-i fie țărîna ușoară”.

”Putea fi cu totul altceva. Putea fi cu mult mai bine. Înțelegerile au fost doar pe hîrtie. Au fost încălcate imediat după semnare. Una dintre înțelegeri a fost ca 500 de milioane de lei luați de guvernul comunist să fie imediat retrocedați Chișinăului. Pe naiba, din prima a fost încălcată înțelegerea și Acordul”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

Totodată, primarul capitalei susține că actuala Coaliție pentru Guvernare Pro-Europeană nu face altceva decît să împartă pe ascuns proprietatea republicii. ”Faptul că se spune că acum este mai multă liniște și se poate de lucrat mai ușor, trebuie de înțeles că lucrurile mai ușor se împart și mai în liniște se pune mîna pe ele. Aeroportul, de exemplu, am înțeles că o să pună mîna pe el Ilan Șor. De asemenea, Banca de Economii urmează să ajungă pe mîna fostului prim-ministru. Lucrurile sînt la mica înțelegere. ”Împărțim în liniște!” – lozinca actualei Coaliții”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Pe 13 februarie 2013, liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că partidul pe care-l conduce iese din componența AIE. După o criză politică de cîteva luni, pe 30 mai a fost constituită Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?