X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

Japonia acordă un grant de circa 3 mil. dolari pentru copii cu dizabilități (VIDEO)

6 aug. 2013,, 16:08   Societate
3117 0
Foto: lenprezdravie.sk
Un grant nerambursabil în valoare de 2,86 milioane dolari SUA, finanțat de Guvernul Japoniei și administrat de Banca Mondială, va fi oferit țării noastre. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi de Banca Mondială și Guvernul R.Moldova. Scopul grantului este asigurarea incluziunii sociale a copiilor cu dizabilități și crearea unor oportunități educaționale mai bune pentru aceștia.

”Sîntem extrem de mulțumiți de parteneriatul cu Guvernul Japoniei. Acest grant poate îmbunătăți viețile multor copii cu dizabilități din țară”, a declarat directorul regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Ucraina și Belarus, Qimiao Fan.

Prezentă la semnarea acordul, viceprim-ministrul Tatiana Potîng a declarat: ”Asemenea proiecte sînt de succes, iar succesul acestui proiect este asigurat de corelarea dintre domenii, și anume dintre programul de dezvoltare a educației incluzive și cel de reformare a sistemului educațional”.

Grantul este administrat de Banca Mondială și va fi implementat prin Fondul de Investiții Sociale din R.Moldova. Banii vor fi folosiți pentru a ajuta autoritățile raionale în identificarea copiilor cu dizabilități și pregătirea cadrelor didactice și a infrastructurii școlare.

Mai mult, vor fi implementate mai mult de 20 de subproiecte, prin care vor fi modernizate mai multe instituții școlare din țară.

Din momentul aderării în 1992 a R.Moldova la Banca Mondială, au fost alocate 910 milioane de dolari SUA pentru 45 de operațiuni realizate în țară.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?