X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

La Chișinău vor fi lansate mai multe programe de divertisment

13 iun. 22:00   Capitala
4852 0

24 de Centre comunitare din municipiul Chişinău își propun să organizeze pentru copii un spectru larg de activități distractive, culturale, cu profil sportiv și artistic, workshop-uri între artiști și copii cu potențial artistic, masterclass-uri.

Astfel, anul acesta, pentru perioada estivală, Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copiilor, îşi propune să transforme Centrele comunitare în adevărate ateliere de creație, care prin diversitatea cercurilor pe interese vor atrage un număr mare de participanți, transmite Noi.md.

Impactul acestor activități va spori creativitatea, spiritul competitiv, originalitatea și ingeniozitatea copiilor în cadrul diverselor competiții artistice, va deschide noi perspective de cunoaștere și abordare a drepturilor copilului aflat în situație de risc. Se vor organiza excursii prin orașul Chișinău, la muzee și Galerii de Artă, oferind copiilor oportunității de cunoaștere a naturii, picturii, arhitecturii, sculpturii, istorie orașului.

Perioada și programul de activitate: 10 iunie – 19 iulie, 2024 De luni pînă vineri între orele 09:00 și 12:00; 13:00 și 16:00, cu participarea simultan a maximum 15 copii. Înscrierea prealabilă conform programului selectat. Perioada de realizare: Turul I: 10 - 21 iunie; Turul II: 24 iunie – 05 iulie; Turul III: 08 iunie – 19 iulie.

Numărul de beneficiari 800-1000 de copii. Cele 24 de Centre vor avea o agendă specifică la fiecare 2 săptămîni, în funcție de înscrierea grupurilor de copii, organizați conform vîrstei și limbii de comunicare. În caz de înregistrare a mai multor copii, centrele vor forma două sau trei grupuri după criteriul de vîrstă (7-11 ani; 12-17 ani).


În acest an, în cadrul taberelor vocaționale, municipalitatea își propune să sensibilizeze și să informeze copii și tinerii din Chișinău asupra necesității promovării drepturilor copilului, dezvoltării valorilor morale și culturale, pentru pace și toleranță, educație ecologică, pentru participare și democrație, pentru schimbare și dezvoltare, pentru timpul liber, pentru educație interculturală, dar și alte lucruri frumoase! Oferiți-le copiilor dvs. o vacanță în siguranță!

4
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав