X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un grup de pensionari a absolvit cursurile de IT

5 aug. 2013,, 13:42   Societate
3104 0
Foto: mtic.gov.md
Zece pensionari din orașul Orhei au finalizat cursurile de instruire în domeniul IT. Acestea au durat o săptămînă, iar la final, cursanții au susținut un examen. Cursurile sînt prevăzute în programul de digitalizare a bibliotecilor publice „Novateca”, transmite serviciul de presă al ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Cursul a fost gratuit și prevede familiarizarea persoanelor vîrstnice cu lucrul computerizat pentru a putea accesa informaţia online şi comunica cu nepoţii sau copiii plecaţi peste hotare.

Potrivit ministerului, pensionarii s-au declarat impresionați de ceea ce au învățat: „Pot vorbi şi eu prin Internet cu nepotul meu”, a declarat un participant, iar altul a spus: „Chiar dacă sînt la mii de km depărtare, mă simt mai aproape de copiii mei pentru că am învăţat cum se foloseşte computerul”.

Aplicat de numai un an, programul „Novateca” are rezultate considerabile în toate colţurile ţării. „Dorim să distrugem stereotipul de plictiseală în sălile de lectură, iar aceste cursuri de IT reprezintă doar unul dintre cele peste 30 de servicii inovatoare de bibliotecă”, susţine directorul executiv „Novateca”, Iurii Datii.

Programul „Novateca” este implementat de IREX la inițiativa Global Libraries a Fundației Bill & Melinda Gates, cu suportul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor şi al Ministerului Culturii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?