Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Ion Diacov: Procurorul care investighează cazul Garaba a fost anterior bănuit de abuz de putere

2 aug. 2013,, 15:05   Societate
5453 5
Foto: zi-de-zi.ro
Procurorul Eugen Bordos, care investighează dosarul pe marginea acţiunilor huliganice în raport cu preşedintele Consiliului Suprem al Procurorilor, Iurie Garaba, într-adevăr, anterior a fost bănuit de abuz de putere. Despre aceasta a declarat procurorul municipiului Chişinău, Ion Diacov.

El a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că, anterior, în raport cu procurorul Bordos a fost intentată o procedură disciplinară, dar el a preferat să-şi dea demisia înainte de finalizarea anchetei.

"A scris cerere din proprie iniţiativă şi nu am mai auzit nimic despre el", a remarcat Diacov.

Acum, Eugen Bordos activează în cadrul Procuraturii sectorului Buiucani.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Mişcării "Antimafie", Sergiu Mocanu a comunicat că "Garaba este scutit de răspundere penală exact aşa cum s-a procedat cu Valeriu Zubco în cazul "Pădurea Domnească"".

"În ajutor i-a sărit o brigadă întreagă. Anume brigadă, nu o echipă de specialişti. O brigadă capabilă să înfunde la puşcărie un om nevinovat. Judecătorul Ion Morozan care a prelungit, ieri, termenul de arest pe numele lui Gheorghe Munteanu, este un bun cunoscut al oligarhului Vlad Plahotniuc. Nu este pentru prima dată cînd pronunţă decizii "necesare". La vremea sa, procurorul Bordos a fost "salvat" de Garaba şi acum este dator", a spus Mocanu.

Potrivit juristului Ion Ţaulean, în dosarul "Garaba-Munteanu" sînt şi un şir de încălcări procesuale.

"În cazurile de conflict, care de multe ori sînt calificate drept "huliganism", investigaţiile se fac în raport cu toţi cei care au luat parte la incident. În cazul nostru, funcţionarul a fost numit "victimă", ceea ce este inechitabil, iar Munteanu - "huligan". Acum este clar de ce procurorul a trebuit să se interneze rapid la Spitalul de Urgenţă. El joacă rolul "victimei"", a spus Ţaulean.

Totodată, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Procuraturii Generale au comunicat că dosarul este investigat de o echipă comună a Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi Procuraturii Generale.

Procurorul adjunct al Procuraturii Buiucani, Elena Neagă a menţionat că "deocamdată nu este clar cine a provocat bătaia în urma căreia procurorul Garaba a ajuns la spital cu nasul rupt. Declaraţiile martorilor sînt contradictorii".

"Echipa comună de anchetă a fost creată pentru a evita speculaţiile", a comunicat ea.

"Vreau să subliniez că acum se încearcă a influenţa opinia publică în favoarea unei persoane şi în defavoarea alteie. Categoric nu putem compara acest caz cu ceea ce s-a întîmplat în Pădurea Domnească. Totul este documentat", a menţionat Neaga.

Pe 30 iulie, procurorul Garaba şi cetăţeanul Munteanu au nimerit într-un accident rutier. Ulterior între cei doi a apărut un conflict
. Ambii se declară nevinovaţi şi spun că bătaia a fost începută de celălalt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?