X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4055

Noi detalii în cazul procurorului Garaba și cetățeanului Munteanu

2 aug. 2013,, 12:21   Societate
4877 1
Foto: noi.md
Cauza penală deschisă pe acte de huliganism pe numele lui Gheorghe Munteanu a fost pornită ilegal. De această părere este profesorul de drept penal Vitalie Samuleac, care a menționat în cadrul unei conferințe de presă că nu au existat temeiuri pentru a-l aresta și reține pe Munteanu. În acest sens, profesorul a făcut referință la unele articole din Codul penal, relatează NOI.md.

Potrivit lui, dosarul este deschis pentru faptul că Munteanu ar fi încălcat ordinea publică, însă această acțiune este un conflict între două persoane și nu este act de huliganism.

“Dacă a avut loc un conflict între două persoane și unul a fost tras la răspundere penală pentru huliganism, ce-l de-al doilea la fel, trebuia sa fie tras la răspundere penală”, a subliniat profesorul.

Mai mult, el consideră că atît procurorul care instrumentează cazul, cît și judecătorul care a emis decizia pentru arestarea lui Munteanu pentru 20 de zile, trebuie să fie trași la răspundere penală pentru emiterea unei decizii contrare legii.

În același timp, liderul Mișcării Antimafie, Sergiu Mocanu, a declarat că procurorul Iurie Garaba nu a fost internat la spitalul de urgență după accident, dar abia a doua zi, și operația la nas este o înscenare.

Amintim că mașina președintelui Consiliului Superior al Procurorilor, Iurie Garaba, și cea a cetățeanului Gheorghe Munteanu, s-au ciocnit în ziua de 30 iulie.

Atît procuratura, cît și Iurie Garaba, susțin că Munteanu l-ar fi maltratat pe președintele CSP după accident, motiv pentru care a și fost reținut de poliție. Martorii prezenți în automobilul lui Munteanu neagă acuzațiile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?