X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sergiu Mocanu a declarat despre existența mărturiilor care dovedesc vina ex-procurorului general Valeriu Zubco

2 aug. 2013,, 10:47   Societate
4497 0
Foto: nr2.ru
Sergiu Mocanu, liderul Mișcării Populare "Antimafie", a declarat că cunoaște doi martori, care dețin probe incontestabile că vina pentru omorul în cadrul „vînătorii de elită” este a fostului procuror general al țării, Valeriu Zubco.

Liderul mișcării "Antimafie" a declarat că Gheorghe Crețu, fostul vicepreședinte al Curții de Apel Chișinău, actualmente acuzat de omor "nu a tras în Sorin Paciu. Și el își dă seama că vina lui nimeni nu o poate dovedi".

Mocanu afirmă că vinovat de crima produsă la vînătoarea din rezervație, cu participarea procurorului general, judecătorilor, funcționarilor și oamenilor de afaceri este Valeriu Zubko, susținînd că există și doi martori în acest caz. Potrivit lui Mocanu, martorii vor da depoziții în cazul omorului lui Sorin Paciu "atunci cînd această putere nu va mai fi, cînd nu vor mai avea toate pîrghiile puterii în mîinile lor".

Sergiu Mocanu explică acordul lui Gheorghe Crețu de a fi "acuzat" în proces printr-o serie de motive. "În primul rînd, din cauza faptului că el a dus negocieri pentru ca fiul său să devină judecător. În al doilea rînd, pentru că el știe că vinovăția lui nu va fi dovedită", subliniază reprezentantul mișcării "Antimafie".

Sergiu Mocanu a fost primul care a informat publicul cu privire la ”vînătoarea de elită” soldată cu un deces la sfîrșitul lunii decembrie 2012. Anterior, oficialii păstrau tăcere cu privire la incident. După ce cazul a devenit public, procurorul general Valeriu Zubco a fost demis.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?