X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Sergiu Sîrbu: Copiii trebuie protejaţi de relaţiile "netradiţionale"

26 iul. 2013,, 10:34   Politică
3020 1
Foto: point.md
Copiii trebuie protejaţi de relaţiile "netradiţionale" ale maturilor – aşa a comentat deputatul Sergiu Sîrbu intrarea în vigoare a amendamentelor operate recent la Codul contravenţional. De altfel, Sîrbu este coautorul proiectului dat. Modificările Codului contravenţional stabilesc sancţiuni pentru difuzarea informaţiei cu impact negativ asupra minorilor în general şi în special pentru "difuzarea informaţiei publice şi/sau săvîrşirea unor fapte îndreptate spre propagarea prostituţiei, pedofiliei, pornografiei sau a unor alte relaţii decît cele legate de căsnicie şi familie în conformitate cu Constituţia şi Codul familiei.

Întrebat de reporterul Agenţiei "Infotag" dacă sintagma "alte relaţii decît cele legate de căsnicie şi familie" poate fi raportată homosexualilor, el a spus că "anume aşa".

"Noi vedem aceste "valori" care se promovează în calitate de "libertate a individului", aceste parade gay care au loc în toată lumea... Noi am decis să anticipăm situaţia şi am considerat necesar să introducem sancţiuni. Deocamdată, în Moldova problema nu este atît de acută. Însă este anume acea situaţie în care nu avem ce aştepta".

Articolul din Codul contravenţional prevede amenzi de pînă la 8 mii de lei, dar şi interdicţia de a deţine temporar o anumită funcţie de răspundere pentru difuzarea informaţiei cu impact negativ asupra minorilor. Proiectul a fost elaborat de deputaţii Sergiu Sîrbu, Ghenadie Ciobanu şi Valeriu Ghileţchi.

Preşedintele Uniunii Avocaţilor, Gheorghe Amihalachioaie, a recunoscut că, deocamdată, nu a examinat noile norme intrate în vigoare.

"Pot să spun un singur lucru – asemenea dosare în R.Moldova practic nu există. În orice caz, nu-mi amintesc aşa ceva în practica mea. Respectiv, această problemă mi se pare un pic superficială", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?