X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Deputați despre activitatea Guvernului în primele 50 zile de la învestire (VIDEO)

25 iul. 2013,, 12:45   Politică
2772 4
Foto : noi.md
Activitatea Guvernului în primele 50 de zile de la învestire este una defectuoasă. La această concluzie au ajuns deputatul comunist Constantin Starîș și deputata liberală Corina Fusu, intervievați de NOI.md.

Deși apreciază pozitiv conlucrarea dintre Parlament și Guvern, Corina Fusu a declarat că rămîn restanțiere ministerele Educației, Sănătății, Apărării și Mediului.

”Bacalaureatul a fost un eșec. În lupta cu nivelul scăzut de cunoștințe, Ministerul Educației nu trebuia să înceapă de la elev. Ceea ce se întîmplă la Ministerul Sănătății este dezastruos. Cetățenii sînt nemulțumiți că nu funcționează sistemul de asigurare medicală. Și istoria de la Ministerul Apărării, unde mai mulți tineri au decedat în diferite circumstanțe… Există acum o frică între tineri și părinții acestora de a se înrola în armată. De asemenea, Ministerul Mediului funcționează după principiul șantajului. Banii publici se împart după metode politice”, a precizat deputata.

În același context, Constantin Starîș a declarat că nu vede nici o schimbare în activitatea Guvernului Leancă. ”Deși Filat nu mai este premier, nu văd nici o schimbare serioasă. Cred că este o continuare. Am citit ce scriu experții și m-a mirat. Spre exemplu, unul dintre ei scrie că domnului Leancă i-a reușit să manifeste spirit diplomatic cu țările Occidentului și cu populația locală. Eu cred că față de populația locală, domnul Leancă trebuie să manifeste alte calități, precum simțul de gospodar, de administrator, dar nu de diplomat. De aceea, în raport cu Occidentul aproape că nu s-a schimbat nimic”, a specificat Constantin Starîș.

Premierul Iurie Leancă a prezentat ieri, 24 iulie, raportul despre activitatea Guvernului în primele 50 de zile de la învestire.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?