Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Numai în China se poate întîmpla. Muzeu ÎNCHIS pentru că exponatele erau FALSE

18 iul. 2013,, 16:06   Externe
2170 0
Foto: echinacities.com
Un muzeu din China a fost închis după ce s-a descoperit că o colecție de 40.000 de piese erau falsuri.

Instituţia din Jizhou, un oraș din provincia de nord a Chinei, Hebei, a fost deschisă în 2010, după o investiție de 67 de milioane de euro. Operele de artă, prezentate ca fiind antice, s-au dovenit a fi falsuri cu prețuri începînd de la 100 de yuani (12 euro) pînă la 2.000 de yuani (250 de euro).

Scandalul s-a declanșat luna trecută, după ce un scriitor chinez a observat o serie de discrepanțe inexplicabile pe care le-a postat online. Printre fotografii se numără una cu o vază decorată cu desene verzi reprezentînd animale, inclusiv o creatură asemănătoare unui calmar, care rîde, pe care reprezentanţii muzeului au prezentat-o ca fiind o relicvă a dinastiei Qing. Cu toate acestea, semnăturile folosite pe exponate reprezentau caractere chinezeşti simplificate, introduse de Partidul Comunist în anul 1949.

Un localnic a declarat pentru Global Times că proprietarul muzeului, membru al Partidului Comunist, Wang Zongquan, şi-a format o reputaţie pentru faptul că "el cumpără tot ceea ce i se aduce".

Muzeul a fost închis, iar fondatorul lui este anchetat. Localnicii îl acuză de deturnarea de fonduri ale provinciei.

Experții în artă spun că în China mai există multe astfel de muzee, piața de antichități de aici fiind plină de falsuri.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?