Adresarea lui Krasnoselski către Igor Smirnov

Adresarea lui Krasnoselski către Igor Smirnov

Așa zisul președinte al autoproclamatei republici nistrene, Vadim Krasnoselski, l-a felicitat, luni, pe fostul lider al regiunii, Igor Smirnov, cu ocazia zilei de naştere, invitîndu-l la reşedinţa sa.

În discursul său, ţinut într-un cerc de lideri separatişti, Krasnoselski a spus că "Smirnov a contribuit enorm la formarea “Republicii Moldoveneşti Nistrene".

El i-a înmînat omagiatului, care a împlinit 76 de ani, daruri simbolice, printre care o statuetă metalică a comandantului rus Aleksandr Suvorov, călare pe un cal echipat de luptă. În mesajul său de felicitare, transmis lui Smirnov, se vorbeşte despre "drumul său lung de slujire Patriei cu onestitate şi abnegaţie", despre unele calităţi ale sale precum "conştiinciozitatea, principialitatea, hărnicia".

Cel de-al doilea așa zis, președinte al NRN, Evgheni Şevciuk, care se ascunde acum de urmărirea penală de la Tiraspol, a spus imediat după evadarea sa din Transnistria că în decembrie 2011, cînd s-a întîlnit cu Smirnov "pentru a stabili relaţii", primul lucru de care s-a interesat atunci Smirnov "a fost să i se acorde o maşină de serviciu, un garaj şi garanţii ale securității sale".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load