Un antreprenor a devenit cel mai bogat om în China

Un antreprenor a devenit cel mai bogat om în China

Șeful uneia dintre cele mai mari companii de construcții din China „Evergrande Group Xu Jiain”, a căruia avere s-a estimat la 43 de miliarde de dolari, a fost declarat cel mai bogat om în China.

 

Acest lucru îl denotă ratingul celor mai bogați oameni din China, publicat de organizația de cercetare „Hurun Research Institute”. Se menționează că pe locul II al clasamentului s-a poziționat fondatorul companiei de telecomunicații „Pony Ma” (Ma Huateng), averea lui fiind de 37 miliarde de dolari sau cu 52 la sută mai mult decît în anul precedent.

Fondatorul celei mai mari companii de Internet chineze „Alibaba Group” Jack Ma în acest an nu s-a menținut pe locul II și a coborît pe poziția a treia. În ultimul an averea sa s-a micșorat cu 2 la sută.

Anul trecut cel mai bogat locuitor al Chinei a fost declarat șeful „Dalian Wanda Group” Wang Jianlin, a căruia avere la momentul respectiv s-a ridicat la 32,1 miliarde de dolari, însă în acest an el s-a clasat doar pe a cincea treaptă. În ultimul an el a pierdut 23 la sută din avere, care în prezent însumează 23 miliarde de dolari.

Potrivit datelor „Hurun Research Institute”, astăzi pe teritoriul Chinei continentale locuiesc  647 de miliardari sau cu 53 persoane mai mult decît în anul trecut.

 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load