FMI a revizuit în scădere estimarea creşterii economice a Moldovei

FMI a revizuit în scădere estimarea creşterii economice a Moldovei

În 2017, creşterea economică în Moldova va fi de 4%. Prognoza este făcută în raportul din octombrie "World Economic Outlook" al Fondul Monetar Internaţional (FMI), prezentat la reuniunea anuală a FMI la Washington.


În raportul precedent, publicat în aprilie, FMI prognoza pentru acest an o creştere a PIB-ului Moldovei de 4,5%. Pentru 2018 Fondul estimează o creştere economică de 3,7%, ca şi în aprilie.

În acest an, estimările instituţiei în Moldova au fost revizuite de la 5,5% la 6,5%. Pentru anul viitor FMI prognozează o inflaţie de 5,3%, deşi în aprilie prognoza era de 5,9%.

Potrivit estimărilor din octombrie, creşterea economică mondială va fi de 3,6% în 2017 şi de 3,7% în 2018. Rusia va înregistra în acest an o creştere a PIB-ului de 1,8%, iar inflaţia va fi de 4,2%. Ucraina va avea un PIB de 2% şi o inflaţie de 12,8%.

Banca Mondială, de asemenea, a revizuit în scădere prognoza creşterii economice a Moldovei pentru anul 2017 – de la 4% la 3,5%.

Potrivit estimărilor Ministerului Economiei şi Infrastructurii, economia naţională în 2017 va creşte cu 3,5% după un scenariu pesimist şi cu 6,5% după un scenariu optimist.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load