Misiunea FMI, condusă de Clara Mira, și-a început vizita la Chișinău

26 sep. 08:31   Economie
1796 1

O misiunea a Fondului Monetar International (FMI) se va afla la Chișinău în perioada 25 septembrie – 6 octombrie 2023.

Misiunea va purta discuții privitoare la cea de-a patra evaluare a programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF), precum și al solicitării autorităților de a acorda susținere Republicii Moldova în baza noului Mecanism de finanțare pentru reziliență și sustenabilitate (RSF).

Luni, 25 septembrie curent, conducerea Ministerului Finanțelor a avut o întîlnire cu membrii delegației FMI. Agenda discuțiilor a cuprins aspecte referitoare la situația bugetară, perspectivele la nivel macroeconomic, cooperarea cu FMI în procesul de sprijinire a parcursului european al Republicii Moldova și alte subiecte de interes comun.

Pe perioada vizitei, misiunea FMI va avea un şir de şedinţe de lucru cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor pentru a face analiza evoluțiilor recente și progresul atins în implementarea programului guvernamental.

Misiunea FMI este condusă de către Clara Mira și va fi încheiată la 6 octombrie curent. Ulterior, vor fi făcute recomandări privind implementarea programului.

4
0
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?