Turneul internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”

Turneul internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”

Președintele țării Igor Dodon a participat astăzi la deschiderea Turneului internațional de polo pe apă ”Cupa Președintelui”, care se desfășoară în premieră în Moldova, sub egida Președintelui Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

Evenimentul are loc la Şcoala Sportivă Specializată nr.4 de polo pe apă ”Gheorghe Osipov”, din Chișinău. La competiție participă selecționatele din cinci țări: Kazahstan, Romînia, Belarus, Ucraina, Moldova.

”Sportul are o importanță majoră în dezvoltarea și promovarea unui stat. Susținerea unor astfel de evenimente este o prioritate pentru echipa prezidențială și pentru mine, în mod special. Cum afirmă filozofii antici ”Mens sana in corpore sano”, afirmație valabilă pentru toate timpurile, iar, după cum știm, fără o națiune sănătoasă şi educată, nu poţi aspira la o dezvoltare și progres economic”, a menționat  șeful statului.

Igor Dodon le-a urat succes sportivilor noștri în aspirația de a deveni învingători, considerînd că au toate șansele în acest sens.

”Sunt convins că acest turneu va lua amploare și va deveni o tradiție frumoasă pentru sportul din Moldova”, a menționat președintele țării.

Anterior, Președintele Republicii Moldova a lansat o campanie națională de construcție a complexurilor sportive în circa 300 de localităţi rurale ale ţării. Proiectul este prevăzut pentru o perioadă de trei ani și nu presupune atragerea surselor bugetare. Deja 10 localități au fost selectate pentru a beneficia de acest proiect pînă la sfîrșitul anului curent.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load