X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Consultări în problema transnistreană, la Chișinău și Tiraspol

11 iul. 2013,, 13:53   Societate
2298 0
Foto: tribuna.md
În ajunul următoarei runde de negocieri în formatul 5+2, la Chișinău și Tiraspol au loc consultări pe marginea agendei de la Viena. În acest sens, în R. Moldova se află în vizită reprezentanţii speciali ai Rusiei, Ucrainei şi OSCE, transmite NOI.md.

Ieri seara, mediatorii formatului 5+2 au avut o întrevedere cu vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov. Astăzi însă, consultările privind subiectele incluse pe agenda negocierilor de la Viena urmează să continue la Tiraspol.

Aseară, în cadrul unui briefing de presă, Eugen Carpov a specificat că negocierile în problema transnistreană au stagnat în ultima perioadă. De asemenea, oficialul a spus că la următoarea rundă se propune a fi dezbătute mai multe subiecte anulate anterior.

Pe de altă parte, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru conflicte prelungite, Andrei Deşciţa, s-a arătat îngrijorat îndeosebi de luarea deciziilor unilaterale privind libertatea de circulație.
„Pentru noi sînt importante și problemele privind regulile de migrație care sînt discutate și vor fi implementate în Republica Moldova și aceeași ”lege privind frontiera de stat””, a subliniat Deșcița.

Următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 urmează să se desfășoare săptămîna viitoare la Viena, Austria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?