Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4063

Directoarea unui gimnaziu din Briceni, acuzată de fals în acte și abuz în serviciu

10 iul. 2013,, 11:49   Societate
2877 0
Foto: noi.md
Directoarea gimnaziului din satul Larga, raionul Briceni, este acuzată de fals în acte publice şi abuz de serviciu.

Potrivit procurorilor de la Serviciul Nord al Procuraturii Anticorupţie, femeia a inclus în tabelul de pontaj de evidenţă a timpului de muncă pentru luna noiembrie 2011 date false cu privire la orele de muncă efectuate de ea, dar şi de soţul ei, care, prin cumul, activa în calitate de profesor în cadrul aceluiaşi gimnaziu.

Astfel, pentru 15 zile lucrătoare incluse pentru o achitare suplimentară, cei doi soţi au fost remuneraţi ilegal cu 5400 de lei. În realitate însă, cei doi s-au aflat peste hotarele Republicii Moldova în acea perioadă.

Potrivit procurorilor, soţul directoarei activa în calitate de șef al Direcţiei raionale de învăţămînt, tineret şi sport, iar prin cumul preda disciplina Istoria în cadrul gimnaziului. După ce ilegalităţile au ieşit la iveală, bărbatul a fost eliberat din funcţie.

Directoarea gimnaziului este cercetată în stare de libertate, avînd interdicţia de a părăsi ţara. Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă o pedeapsă cu amendă de pînă la 10.000 lei sau închisoare de pînă la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?