X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Ghimpu: În Moldova a început „prihvatizarea” (VIDEO)

8 iul. 2013,, 13:34   Politică
6092 12
Foto: timpul.md
Membrii Partidului Liberal critică dur proiectul de lege votat în prima lectură de Parlament, cu privire la instituțiile care urmează să fie suspuse privatizării. În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții PL au solicitat amînarea examinării proiectului de lege privind deetatizarea proprietăților, pe motiv că această privatizare este netransparentă și se face în interese de grup, relatează NOI.md.

Astfel, liderul PL susține că CET-urile, RED-urile, pot fi date în concesiune, dar nu oricui, însă unei companii specializate în acest domeniu. “PL nu este împotriva privatizării și conștientizează că cu cît este mai puțină proprietatea statului, cu atît este mai puțin furt. Dar tot ce s-a întîmplat din '94 încoace demonstrează ca la noi a avut loc nu privatizare, dar prihvatizare”, a spus Ghimpu.

Liderul PL a spus că în cazul în care vor fi scoase la licitație și CET-urile, și Termocom, există riscul ca acestea să fie privatizate de Gazprom-ul rusesc.

“Tot ce se face se face pentru a compromite definitiv democrația. Solicitam așa-zisei coaliții proeuropene să amîne examinarea proiectului în cea de-a doua lectură. Vrem în Europa, dar proprietatea o dăm Gazprom-ului”, a spus Ghimpu.

Reprezentanții PL s-au arătat nemulțumiți și de faptul că vor fi privatizate și circa 5 teatre.

“Mă îndoiesc că un om de afaceri vrea să privatizeze teatrul. Interesul este altul. Nu este interesul de a contribui la cultura Republicii Moldova, dar de a privatiza aceste complex”, a spus Ghimpu.

Anterior, PCRM a blocat tribuna Parlamentului, solicitînd amînarea proiectului privind deetatizarea proprietăților. Chiar și așa proiectul a fost votat în prima lectură.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?